ГоловнаЕкономікаДержава

Курси долара і євро помітно виросли щодо рубля

Торги на Московській біржі почалися з ослаблення російської валюти

Курси долара і євро помітно виросли щодо рубля
Фото: EPA/UPG

Долар і євро різко посилили зростання на Московській біржі на початку торгів у понеділок. Обидві валюти піднялися до максимумів за тиждень: долар перевищив 59 рублів, євро ледь не сягнув 72 рублів. Рубль другий торговий день поспіль знижується у зв'язку з поліпшенням ситуації з рублевою ліквідністю і через низькі ціни на нафту, повідомляє "Интерфакс".

Долар США коштував 57,4 руб./$1 на ЕТС о 10:30 мск у понеділок, що на 3,4 рубля вище від рівня попереднього закриття. Курс євро дорівнював 70,0 руб./EUR1, піднявшись на 4 рублі.

Хвилину перед тим долар сягав 59,005 руб./$1, євро - 71,99 руб./EUR1. Обидві валюти піднялися до максимумів із 22 грудня.

Рубль знижується до долара і євро другі торги поспіль, порівняно з рівнем закриття четверга американська валюта додала 4,85 рубля (8,4%), євро - 5,45 рубля (7,8%). До цього долар і євро відступали 5 сесій поспіль; зростання їхніх курсів є корекцією після цього зниження. Крім того, відступу рубля сприяє скорочення рублевого дефіциту, а також залишаються на низькому рівні світові ціни на нафту, вважають експерти.

Нагадаємо, на початку грудня російська валюта сягнула найнижчого курсу з 2009 року: курс долара піднімався до 80 рублів, а євро сягав 100 рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram