ГоловнаСвіт

Палаючий пором втратив управління, його відносить до албанського узбережжя, - ЗМІ

Лише 60 пасажирів евакуйовано з італійського судна після початку пожежі

Палаючий пором втратив управління, його відносить до албанського узбережжя, - ЗМІ
Фото: Rainews.it

Пором Norman Atlantic, який горить в Адріатичному морі і на борту якого перебувають 478 осіб, втратив керування і його зносить до албанського берега. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на РИА Новости і грецький телеканал Skai.

"Судно без управління прямує до албанського узбережжя. Вогонь не гасне, але стримується", - повідомляє телеканал.

За його даними, з порома за допомогою вертольотів було знято двох пасажирів, які виявилися заблокованими вогнем на шляху до рятувальних шлюпок.

Прес-служба міністерства національної оборони Греції стверджує, що військові спрямували значні сили в район події. Операцію здійснюють у взаємодії з міністерствами морського флоту і громадського порядку.

У районі НП знаходяться 11 вертольотів, у тому числі два типу Chinook, літак C-130 ВПС Греції. Готові вилетіти до місця НП чотири групи спеціального призначення на двох вертольотах Chinook.

За даними берегової охорони Греції, лише шістдесят пасажирів евакуйовано з порома. Пожежа не вщухає: у трюмі для автомобілів 15 вантажівок з олією. Рятувальна операція проходить на тлі чотириметрові хвилі і вітру, швидкість якого досягає 80 км/год.

Грецьке ТБ повідомляє, що прибуле на допомогу палаючому порому вантажне судно Cruise Europa спустило на воду свої власні шлюпки, але поки що не може наблизитися через шторм до Norman Atlantic. Крім дуже сильного вітру, падає дощ з градом. Сім суден, включаючи невеликий італійський рибальський траулер, оточили пором і допомагають в евакуації пасажирів. Судна взяли Norman Atlantic в кільце для того, щоб зменшити сильні хвилі і сприяти спуску шлюпок на воду.

За словами очевидців, вогнем охоплено кормову частину судна, звідки йде сильний дим. Пожежа, що виникла на гаражній палубі з 222 автомобілями, не вщухає. "Вогонь настільки сильний, що протипожежні двері на судні не зможуть йому протистояти, - сказав один з експертів в ефірі грецького каналу "Мега". - Там уже все плавиться. Великий жар відчувається на верхній палубі".

Нагадаємо, на автомобільному поромі, який загорівся сьогодні поблизу о. Корфу, перебувають 2 українки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram