ГоловнаПолітика

Повідомлення про постачання Росією електроенергії та вугілля в Україну виявилося фейком

Зламали сайт Мінрегіону

Повідомлення про постачання Росією електроенергії та вугілля в Україну виявилося фейком
Фото: www.dtek.com

Інформаційне повідомлення під назвою "Росія починає поставки електроенергії та вугілля в Україну", яке пізно ввечері 26 грудня з'явилося на сайті Мінрегіону України, є наслідком втручання в роботу сайту міністерства ззовні. Про це повідомила керівник Відділу взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Мінрегіону Надія Петруняк.

"Очевидно, що сайт Мінрегіону зламали невідомі. Прес-служба міністерства не публікувала такої інформації ні від свого імені, ні від імені інших прес-служб та осіб. Ми звертаємося до засобів масової інформації не використовувати це фейкове повідомлення на своїх інформаційних ресурсах", - сказала Петруняк, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Як повідомляється, Мінрегіон не володіє і не розповсюджує інформацію про постачання енергоресурсів в Україну з інших країн, тому що це питання в сфері компетенції іншого міністерства.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 26 грудня досягнуто рішення про розблокування поставок вугілля в Україну.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомляв, що Росія наразі блокує постачання свого вугілля в Україну, на кордоні затримано понад тисячу вагонів з вугіллям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram