ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр енергетики анонсував припинення віялових відключень

Без світла найчастіше сидять жителі Чернігівської області

Міністр енергетики анонсував припинення віялових відключень
Фото: kmu.gov.ua

Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що віялові вимкнення світла можуть припинитися вже днями.

"У зв'язку із заморожуванням з боку Росії постачань енергетичного вугілля ми розглянули всі можливі рішення, щоб, незважаючи на обставини, забезпечити безперебійне постачання електроенергією українських будинків. Щоб якомога швидше нормалізувати життя людей, окрім пошуку альтернативних постачальників вугілля для України, ми відкрили можливості для імпорту електроенергії в Україну із суміжних країн - Молдови, Білорусі, Росії. Днями таким чином розраховуємо припинити віялові відключення і повернути, навіть у пікові години навантаження, світло в українські будинки", - цитує чиновника прес-служба Українського кризового медіа-центру.

Варто зазначити, що найбільше потерпають від віялових відключень області центральної смуги України - від Чернігівської до Одеської. Про це повідомив у фейсбуці IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет, який виклав у себе на сторінці карту вимкнень.

Карта відключень світла в Україні
Фото: facebook.com/dubilet
Карта відключень світла в Україні

"Ця статистика підготовлена відділом моніторингу роботи наших відділень (період 1-23 грудня). Відділень у нас по країні багато, тож дані можна вважати репрезентативними. Одиниця виміру на графіку - середній відсоток робочого часу відділень цього регіону, коли вони не працювали через відсутність електрики (що вищий показник, то гірше)", - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram