ГоловнаПолітика

Переговорів у Мінську сьогодні не буде

Бойовики зірвали обмін полоненими

Переговорів у Мінську сьогодні не буде

Зустріч контактної групи з приводу України, яка, як передбачали, мусила пройти сьогодні в Мінську, не відбудеться.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мирончика.

"Сьогодні зустрічі контактної групи з питань України в Мінську не буде", - сказав він.

Агентство РИА Новости з посиланням на представника української дипмісії в Білорусі повідомляє, що представника України на переговорах Леоніда Кучми в Мінську немає.

"Його в Мінську немає. Він в Україні, виїхав туди відразу того самого дня (24 грудня - ред.)", - повідомив співрозмовник.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела, причиною зриву переговорів стало те, що ДНР і ЛНР не провела обміну полоненими.

За словами джерел, на попередній зустрічі 24 грудня сторони обговорювали як одне з основних питань якнайшвидше звільнення всіх заручників. Тоді мова йшла про обмін до наступного засідання, попередньо запланованого на 26 грудня. У четвер СБУ підтвердила попередню домовленість про обмін 225 полонених бойовиків на 150 українських військовослужбовців. Однак до ранку п'ятниці обмін так і не відбувся.

У понеділок президент України Петро Порошенко заявив, що лідери України, Росії, Німеччини та Франції домовилися про проведення зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня. Перша зустріч відбулася в Мінську в середу, проте про результати не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram