ГоловнаПолітика

Ющенко розповів, чому не брав участь у Євромайдані

Екс-президентові не сподобалося, що весь Майдан повторював: "Юлі волю!"

Ющенко розповів, чому не брав участь у Євромайдані
Фото: Макс Левин

Колишній президент Віктор Ющенко не брав участі в подіях Євромайдану, оскільки його учасники закликали до звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка на той час перебувала у в'язниці.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", яке опублікують найближчими днями.

"Коли весь Майдан повторює: "Юлі волю!", мені місця там немає", - сказав Ющенко, відповідаючи на запитання про причини неучасті у відповідних подіях.

Значну частину інтерв'ю Ющенко присвятив критиці Тимошенко, стверджуючи, що вона діє в інтересах Кремля і для задоволення власних амбіцій.

"У Путіна немає більшого чинника дестабілізації (політичного, я маю на увазі) в Україні, ніж Тимошенко. Якщо Тимошенко дочекається, коли Петро Олексійович Порошенко вперше перечепиться об поріг, ви побачите місію Тимошенко", - вважає він.

Ющенко також уникнув прямої відповіді на питання, чи забороняли йому лідери Майдану брати в ньому участь.

"Питання не в тому, що пускали чи не пускали. Я добре розумів, що в тому політичному колі лідерів, які там з'явилися, живе інший проект, паралельно політичний до того дійства, яке відбувається на площі. Коли я став свідком мімікрії, як, здавалося, абсолютно величаві, здорові вимоги розумної молоді перекриваються короткою перспективою трансформації влади, я зрозумів, що ми потрапляємо у велику національну неприємність", - заявив екс-президент.

Він також запевнив, що приходив на Майдан, а члени його сім'ї навіть зображені на багатьох фотографіях з тих подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram