ГоловнаПолітика

Закон про РНБО скерували на підпис Порошенкові

Незважаючи на звернення нардепів, закон уже підписав спікер ВР

Закон про РНБО скерували на підпис Порошенкові
Фото: rbc.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав законопроект №1343 від 10 грудня "Про внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації та контролю у сфері національної безпеки і оборони".

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Проектом закону, зокрема, передбачається розширити компетенцію РНБО в питаннях прийняття рішення щодо невідкладних заходів з розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Проектом запроваджується положення про те, що рішення цього органу, введені в дію указами Президента України, є обов'язковими до виконання органами виконавчої влади. Також апарат РНБО визначається юридичною особою.

Раніше депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив, що нардепи звернулися до спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з вимогою не підписувати цей закон як ухвалений з порушенням регламенту.

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада Україна ухвалила в другому читанні і в цілому закон про посилення повноважень РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram