ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Для добудови "Охматдиту" треба шукати інвесторів, - нардеп

Донець закликала "ляшковців" не піаритись на дітях

Для добудови "Охматдиту" треба шукати інвесторів, - нардеп
Фото: www.domik.net

Клініку "Охматдит" необхідно добудувати якнайшвидше, у найближчі рік-два, а не займатися піаром на дитячих хворобах.

Про це заявила депутат Тетяна Донець, коментуючи сьогоднішню акцію нардепів з Радикальної партії Олега Ляшка, які прийшли в сесійну залу у футболках "Зберемо гроші на добудову "Охматдиту".

На її думку, для цієї мети необхідно залучити під будівництво державні гарантії європейських інвесторів, які мають досвід будівництва та управління клініками такого рівня.

Як голова робочої групи з перевірки виконання постанови ВР "Про невідкладні заходи щодо збереження цілісності лікувального комплексу НДСЛ "Охматдит", Донець пояснює: загальний бюджет для будівництва "Охматдиту" становить 1,7 млрд грн, на сьогодні залишок становить 1,3 млрд грн. Враховуючи, що національна валюта подешевшала майже вдвічі, то й коштів на добудову загальнонаціональної онкоклініки знадобиться вдвічі більше.

"Ми мусимо розуміти, що "Охматдит" - це не просто стіни, це насамперед обладнання, діагностика, лабораторії - те, що передусім необхідне дітям з онкозахворюваннями", - цитує депутата РБК-Україна.

Донець вважає, що для добудови лікарні необхідно ще 2 млн грн. "Я розумію, що ні в цьому, ні в наступному році держава не зможе собі дозволити таких витрат, тому я пропоную знайти іноземного інвестора із серйозною репутацією та досвідом такого роду лікарень. Тільки в цьому разі ми зможемо завершити будівництво нового корпусу за рік-півтора . Якщо ж будемо розраховувати на бюджетні кошти, то процес затягнеться років на п'ять. Якщо бюджет знайде більш ніж 500 млн грн коштів, які просить Радикальна партія, краще витратити їх на закупівлю більш життєво необхідних лікарських засобів", - впевнена Донець.

Нагадаємо, що новий корпус "Охматдиту" почали будувати у вересні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram