ГоловнаПолітика

Ющенко розповів, як звітував перед Путіним

Екс-президент розповідав про стан справ в Україні по 40 хвилин

Ющенко розповів, як звітував перед Путіним

Третій президент України Віктор Ющенко розповів про те, як змінився російський президент Володимир Путін, і про те, як він сам вів переговори з колегою. Про це Ющенко заявив в ефірі радіо "Вести".

Ющенко зазначив, що президент РФ ішов на контакт з українською владою, але після обрання на третій термін Путін "дуже змінився".

"Я не знаю сьогоднішнього Путіна, Путін був іншим. Якоюсь мірою він демонстрував делікатні речі, які я цінував, для мене вони були приємні. Наприклад: наші переговори він ніколи не починав, передавав ініціативу мені", - сказав Ющенко.

"Я 40 хвилин звітував про українське бачення цих питань, він діставав з внутрішньої кишені картки, нічого не говорить, першу відкидає вбік, другу, третю, дванадцяту... На 25 говорить, що я все сказав правильно. І мені це було дуже приємно. Це і робота послів була, бо кожна зустріч готувалася не тиждень. Я запрошував Віктора Черномирдіна, і 4-5 годин формулював питання, на які я хотів би отримати відповідь", - розповів Ющенко.

За словами Ющенка, він хотів мати "нормальні відносини" з Російською Федерацією. "Я з першого дня президентства хотів мати з ним і з Росією нормальні стосунки. Поясню - чому. Якщо ти патріот, розумієш, що в Росії реалізується значна частина наших національних інтересів. Наша перша зустріч, перед цим була довга преамбула, йому було дуже незручно, тому що він (Путін - ред.) двічі або тричі вітав іншого кандидата з перемогою, у нас було хвилин 15-20 складних психологічно", - розповів колишній президент України.

Нагадаємо, раніше про зміни в поведінці Путіна вже заявляв екс-голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. Європейський політик зазначив, що до третього терміну Путін не заперечував проти євроінтеграції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram