ГоловнаПолітика

Верховна Рада попросила ПАРЄ включити Савченко до когорти делегатів

Українську льотчицю просять обрати в Парламентську асамблею поза квотою

Верховна Рада попросила ПАРЄ включити Савченко до когорти делегатів

Верховна Рада України підтримала звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи з приводу позаквотного обрання Надії Савченко членом постійної української делегації. За це рішення проголосував 321 народний депутат.

Звернення парламенту також містить заклик до міжнародних структур втрутитися в процес звільнення громадян України з російського полону. Звернення ВР адресовано, крім ПАРЄ, до Європарламенту, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Парламент, зокрема, просить ужити всіх необхідних заходів, щоб якнайшвидше звільнити Надію Савченко, Олега Сенцова, Миколу Карпюка й інших громадян України, яких полонили під час вторгнення Росії на Донбас і незаконно утримують у російських в'язницях.

Згідно з прийнятим рішенням, Міністерство закордонних справ України має передати текст звернення парламентам інших держав і в міжнародні організації.

Нагадаємо, Надію Савченко обрано народним депутатів України на позачергових парламентських виборах 26 жовтня за списком партії "Батьківщина". Статус делегата ПАРЄ має допомогти звільнити Савченко від кримінального переслідування в Росії.

Савченко з вересня перебуває в СІЗО в Москві, з 13 грудня українка оголосила голодування і вимагає негайно звільнити з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram