ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ спростувала причетність українського літака до катастрофи "Боїнга"

Інформація про виліт капітана Волошина на СУ-25 не відповідає дійсності

СБУ спростувала причетність українського літака до катастрофи "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України спростувала інформацію Слідчого комітету Російської Федерації про причетність українського літака до катастрофи Boeing-777 у Донецькій області. Про це сьогодні на брифінгу повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, інформує РБК-Україна.

"Інформація, яку поширили російські засоби масової інформації з приводу капітана Волошина, не має під собою жодних підстав", - сказав Лубківський.

Контррозвідка СБУ провела розслідування і допитала капітана Волошина, який фігурує в інформації СК РФ.

"Як було встановлено, 17 липня 2014 року авіація Повітряних сил Збройних сил України згідно з планом проведення антитерористичної операції не застосовувалася... Зазначений військовослужбовець капітан Волошин у цей день польотів не здійснював, а його літак перебував у ремонті через пошкодження під час аварійної посадки 16.07.2014 року. За твердженням самого Волошина, опубліковані фото в Інтернеті зроблені влітку 2012 року під час виконання планових польотів у місті Миколаєві під час інтерв'ю засобам масової інформації", - розповів він.

"Матеріали розслідування, проведеного нашими співробітниками, свідчать на користь того, що це черговий фейк, який вкидають російські ЗМІ для того, щоб обілити репутацію терористів, котрі здійснили цей жахливий терористичний акт", - додав радник.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing-777, який прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, збили під Донецьком. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули. Минулого тижня стало відомо, що в тілах пасажирів "Боїнга" виявлено елементи ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram