>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія готова "купити" в України кримських атлетів

Ребрик, за попередніми даними, оцінено в $150 тисяч

Росія готова "купити" в України кримських атлетів
Вера Ребрик в составе сборной Украины стала чемпионкой Европы в 2012-м году
Фото: sportsmedal.ru

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) готова виплатити українській федерації компенсацію за кримських спортсменів, які вирішили виступати за Росію. Про це заявив президент ВФЛА Валентин Балахничев:

«Маємо домовленість з українською стороною про вирішення цього питання. Ми перебуваємо на стадії закінчення переговорного процесу. Упевнений, що питання про можливість виступу кримських спортсменів за Росію буде вирішено. Це буде залежати від наших зобов'язань, які ми повинні виконати. Зокрема і матеріальних. Після того, як федерації легкої атлетики Росії Україна домовляться, подальший процес пройде дуже швидко».

Нагадаємо, раніше кримська легкоатлетка Віра Ребрик, яка завоювала в складі збірної України "золото" чемпіонату Європи-2012 у метанні списа, у травні 2014-го отримала російське громадянство. Однак спортсменка поки що не має можливості виступати за свою нову країну через відсутність відповідних домовленостей між федераціями легкої атлетики Росії та України. Раніше повідомляли, що Федерація легкої атлетики України готова відпустити Ребрик за $150 тисяч.

Додамо, в регламенті IAAF не вказано, яку суму повинна виплатити країна, яка прийняла легкоатлета, тій державі, за котру спортсмен виступав раніше. За правилами IAAF, карантин після переходу в іншу національну збірну становить три роки. Скоротити його можна тільки рішенням IAAF, за умови наявності виняткових обставин і обопільної згоди федерацій. Якщо ВФЛА і ФЛАУ не дійдуть компромісу у справі Ребрик, то та зможе повернутися в спорт тільки за півроку до початку Олімпіади-2016 у Бразилії.

Крім Ребрик, за Росію побажали виступати інші кримські атлети. Це Рустем Дремджі (метання списа), Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота Олексій Сокирський, бігуни на різні дистанції Руслан Перестюк, Олександр Тарадіна, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 м із перешкодами Валерія Мара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram