ГоловнаПолітика

Янукович озвучив власний рецепт єдності України

Кремль вирішив через Януковича донести потрібні смисли

Янукович озвучив власний рецепт єдності України

Екс-президент Віктор Янукович в інтерв'ю російській газеті "Аргументы и факты" виступив за єдність України.

Судячи з усього, напередодні мінських зустрічей Росія вдалася до використання Януковича, щоб артикулювати потрібні смисли.

Зокрема, на запитання про ставлення до ДНР і ЛНР Янукович відповів: "Простим українцям із заходу і сходу нічого ділити. Цю війну розв'язали горе-політики, для того щоб закріпити свою владу і відвернути увагу народу від інших проблем. Тому я впевнений, тільки-но нинішні політики підуть, народ зможе домовитися і Україна знову стане єдиною".

Також у нього спитали запитали про шляхи вирішення конфлікту на Донбасі.

"Псевдопатріотам необхідно припинити фінансувати "героїчні" добровольчі батальйони, які викликають ненависть у жителів Донбасу. Їх потрібно негайно роззброїти. Це зменшить градус радикалізації конфлікту", - відповів Янукович.

"Також потрібен терміновий діалог усіх сторін, незважаючи на їхній статус. Важливо, щоб кожна зі сторін могла впливати на процес. Діалог повинен привести до усунення господарських проблем і відновлення економічних зв'язків в Україні. Це вкрай необхідно жителям Донбасу, які потерпають від голоду, а також усій країні, яка перебуває на межі економічної прірви", - додав екс-президент.

"Після цього необхідно визначити статус цих регіонів з розширенням їхніх повноважень. Це дозволить зняти накопичені суперечності. Адже подальша ескалація конфлікту на сході України неминуче призведе до ще більшого розколу всієї країни", - підсумував він.

Нагадаємо, Янукович не з'являвся в медіа-просторі з весни. У середу в Мінську пройдуть переговори про врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram