ГоловнаПолітика

Ярема виступив за розсекречення справи Пукача

ГПУ просить суд зняти грифи секретності з матеріалів справи

Ярема виступив за розсекречення справи Пукача
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура виступила за зняття грифів секретності з усіх матеріалів справи Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляється на сайті наглядового відомства з посиланням на генпрокурора Віталія Ярему.

Зазначається, що розгляд справи Пукача в апеляційному суді Києва у відкритому режимі ускладнюється наявністю в матеріалах відомостей, що містять державну таємницю.

"Генеральна прокуратура України звернулася з листом до голови апеляційного суду міста Києва про створення експертної комісії у складі представників апеляційного суду та відповідних відомств для вирішення питання про можливість перегляду грифів секретності", - сказано в повідомленні.

ГПУ готова направити своїх фахівців для участі в роботі цієї експертної комісії.

Відомство також зазначає, що свого часу гриф секретності у кримінальній справі за обвинуваченням Пукача було надано на підставі висновку експерта з питань таємниць МВС.

У зв'язку з цим ГПУ надіслала листа також міністрові внутрішніх справ з пропозицією звернутися з ініціативою до суду щодо перегляду грифів секретності у справі Пукача.

Нагадаємо, 24 листопада Апеляційний суд Києва в новому складі колегії суддів продовжив розглядати апеляцію на вирок Пукачу, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. Розгляд справи відбувається в закритому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram