ГоловнаПолітика

Терористи в Мінську будуть домагатися особливого статусу і соцвиплат

Денис Пушилін озвучив "хотілки" ДНР і ЛНР

Терористи в Мінську будуть домагатися особливого статусу і соцвиплат
Фото: EPA/UPG

Представники терористичних організацій ДНР і ЛНР на завтрашніх перемовинах у Мінську будуть вимагати відновлення бюджетного фінансування й особливого статусу для підконтрольних територій.

Про це сказав один із ватажків терористів ДНР Денис Пушилін, якого відправили на переговори.

"Це чотири питання: відведення артилерії та засобів залпового вогню на безпечну відстань від лінії зіткнення, обмін полоненими, зняття економічної блокади Донбасу та введення в дію Україні закону про особливий статус Донбасу", - подають його слова сепаратистські ЗМІ.

Пушилін повідомив, що їде до Мінська, хоча офіційного підтвердження зустрічі немає.

"Зараз ми виїхали і прямуємо до Мінська. Але офіційного підтвердження ми ще не отримували", - сказав він.

Нагадаємо, на початку грудня ДНР і ЛНР зажадали введення в дію закону про особливий статус частини Донбасу, незважаючи на те, що раніше вони цей закон не визнавали.

Як повідомила сьогодні представник ОБСЄ на переговорах Хайді Тальявіні, на зустрічі в Мінську обговорять питання про припинення вогню всіма сторонами; відведення усіма сторонами важкої техніки; обміну полоненими у форматі "всіх на всіх", доставки гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території для запобігання гуманітарній катастрофі. Про відновлення соцвиплат і особливий статус Тальявіні не згадала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram