ГоловнаПолітика

Слідком РФ зайнявся версією про причетність українського льотчика до краху "Боїнга"

Росія вирішила перевірити анонімного "свідка" з України

Слідком РФ зайнявся версією про причетність українського льотчика до краху "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Слідком РФ вирішив перевірити публікацію російської газети про "секретного свідка" загибелі малайзійського "Боїнга", який звинуватив у катастрофі українського льотчика на Су-25. Інтерв'ю з ним опублікувала "Комсомольская правда" 22 грудня.

Джерело газети повідомило, що 17 липня за годину до падіння "Боїнга" з дніпропетровського селища Авіаторське піднялися в повітря три штурмовики. Один із них був оснащений ракетами "повітря-повітря". Повернувся цей літак нібито вже без ракет, а його "льотчик був дуже наляканий". У публікації також подається ім'я льотчика - Владислав Волошин.

Слідком РФ заявив, що збирається отримати контакти цього свідка. "Слідчий комітет зацікавила сьогоднішня публікація в "Комсомольской правде". Зрозуміло, що вся викладена в ній, зі слів якогось громадянина України, інформація слідству дуже цікава, оскільки у Слідчому комітеті Російської Федерації розслідується кримінальна справа про застосування заборонених засобів і методів ведення війни", - йдеться в повідомленні.

Тим часом видання "Сноб" сьогодні оприлюднило коментарі льотчиків-випробувачів Рубена Есаяна і Магомеда Толбоєва, а також військового оглядача Павла Фельгенгауера, які засумнівалися у правдивості слів джерела "КП".

"Слова "свідка" "КП" - це дурниця, фігня повна. Тому що закони фізики це спростовують. Ні журналісти, ні людина, яка їм розповідала версію атаки "Боїнга", нічого не розуміють у тому, про що говорять. Так би бабуся на лавочці могла пояснювати. Не міг такий літак, як Су-25, такою ракетою збити "Боїнг" - з тим самим успіхом могли заявити, що по ньому з рогатки стріляли і збили", - заявив Фельгенгауер.

Нагадаємо, що внаслідок катастрофи пасажирського лайнера у Донецькій області загинули 298 осіб. Основна версія падіння - влучання ракети з російського ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram