ГоловнаПолітика

Порошенко не бачить альтернатив євроатлантичній інтеграції України

Президент закликав увесь світ приєднатися до України в її боротьбі

Порошенко не бачить альтернатив євроатлантичній інтеграції України
Фото: EPA/UPG

Європейська і євроатлантична інтеграція - безальтернативний шлях для України.

Про це сказав президент України Петро Порошенко під час традиційного передноворічного дипломатичного прийому для керівників дипломатичних місій і представників іноземних держав, повідомляє прес-служба голови держави.

"Приналежність до Європи є єдиною можливою формою існування держави Україна... Український народ бореться зараз за свою свободу, гідність і можливість іти обраним шляхом. Українці вже заплатили за свою свободу дуже високу ціну", - заявив президент.

За словами Порошенка, підписання 2014 року Угоди про асоціацію з ЄС стало стратегічним кроком, і влада буде робити все можливе, щоб провести реформи й імплементувати УА.

Президент вкотре наголосив, що Україна ніколи не змириться з анексією Криму. "Боротьба за повернення Криму триватиме, допоки не буде відновлено справедливість й історичну правду", - заявив він.

Порошенко подякував країнам за підтримку України, зокрема США за прийняття "Акта на підтримку свободи України", а також Канаді, Японії, Австралії та європейським країнам.

"Боротьба України за свою незалежність, територіальну цілісність, суверенітет стала моментом істини в наших відносинах із державами світу... Я звертаюся до всього світу: прошу приєднатися до нас у нашій боротьбі. Приєднайтесь до України в її справі - справі миру, реформ і утвердження людської гідності та свободи", - наголосив президент.

Нагадаємо, підписаний Бараком Обамою законопроект №2828 передбачає фінансову допомогу Україні у розмірі 510 млн дол., з них 160 млн дол. - військова допомога. Документ також передбачає введення санкцій проти російського енергетичного сектору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram