ГоловнаПолітика

ОБСЄ зафіксувала 16 бензовозів у складі російського гумконвою

Спостерігачі також розповіли, що було в шести вантажівках, про які повідомляли в РНБО

ОБСЄ зафіксувала 16 бензовозів у складі російського гумконвою

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка розміщена в російських пунктах пропуску на українському кордоні "Гукове" і "Донецьк", зафіксувала 16 бензовозів у складі так званого "гуманітарного конвою ", який пройшов 21 грудня з Росії в Україну.

Як зафіксовано у звіті ОБСЄ, конвой приїхав у пункт пропуску "Донецьк" 21 грудня о 7:45.

"Цей конвой складався із 71 вантажного автомобіля, 16 бензовозів, двох автомобілів супроводу, одного логістичного автомобіля, одного командно-контрольного автомобіля і однієї машини швидкої допомоги", - сказано в документі.

Машини зупинилися в зоні контролю, російські прикордонники і митники перевірили їх. Українські прикордонники та митники були на процесі перевірки. О 9:41 конвой вирушив із пункту пропуску в напрямку України. О 20:55 конвой повернувся - російські офіцери перевірили його. Українські офіцери при цьому були. О 21:42 всі 92 транспортні засоби повернулися в РФ.

Також місія ОБСЄ повідомляє, що в шістьох вантажівках, які близько 22:00 19 грудня перетнули кордон через пункт пропуску "Донецьк", були іграшки, цукерки, тістечка і цукерки. Спостерігачі місії не бачили, щоб українські прикордонники і митники були на оформленні вантажу. Місія ОБСЄ досі не зафіксувала повернення вантажівок у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram