ГоловнаСвіт

У Великобританії повідомили про наплив багатіїв із Росії

Російські товстосуми масово скуповують інвестиційні візи

У Великобританії повідомили про наплив багатіїв із Росії
Тауэрский мост, Лондон
Фото: zn.ua

Влада Великобританії зафіксувала значне зростання кількості російських багатіїв, які приїжджають в країну. За перші дев'ять місяців цього року 162 росіянини отримали так звані інвестиційні візи в Сполучене королівство проти 118 за весь минулий рік.

Про це пише Financial Times з посиланням на дані британського МВС.

Інвестиційні візи спрощують отримання громадянства та придбання нерухомості в обмін на купівлю цінних паперів британських компаній на суму від 1 до 10 мільйонів фунтів стерлінгів. Залежно від суми посвідку на проживання в цьому випадку можна отримати через 2-3 роки, а громадянство - через 5 років.

Такі дозволи особливо популярні серед росіян і китайців. Але з минулого місяця британська влада суттєво посилила вимоги до їх отримання. Тепер мінімальна сума інвестування становитиме 2 мільйони фунтів. Окрім того, раніше дозволялося чверть суми витратити на придбання житла на території Британії. Тепер це зробити не можна. Хоча офіційно причина такого рішення не називалася, це пов'язують з масовим невдоволенням місцевого населення напливом в Лондон іноземців, що скуповують у британській столиці будинки.

Нагадаємо, що Росія цього року стикнулася з жорсткими санкціями через свою агресію щодо України. Разом з обвалом цін на нафту це призвело до початку економічної та фінансової кризи. Російський рубль поряд з українською гривнею став найбільш слабкою валютою в світі, а російській економіці вже прогнозують тривалу рецесію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram