ГоловнаПолітика

Яценюк попросив у Заходу більше грошей і військової допомоги

Український прем'єр назвав Путіна чудовиськом

Яценюк попросив у Заходу більше грошей і військової допомоги
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна потребує додаткової фінансової та військової допомоги від Заходу, і додав, що "поставки зброї мають для Києва центральне значення".

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому тижневику Der Spiegel, пише "Німецька хвиля".

Прем'єр повідомив німців, що політика умиротворення агресора у випадку президента Росії Володимира Путіна не спрацьовує. "На початку багато хто думав, що якщо він анексував Крим, то це чудовисько заспокоїться. Але він робив свою справу далі, підтримуючи так званих сепаратистів на сході України. А коли ми почали антитерористичну операцію, Путін відправив регулярні війська", - заявив прем'єр.

Хоча прем'єр просить у Заходу зброю, одночасно він підтримує мирне врегулювання кризи на Донбасі згідно з мінськими домовленостями. Він додав, що вони передбачають повернення українського контролю кордону з Росією, тому Євросоюз має бути зацікавлений у тому, щоб цей кордон був добре захищений.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск допускає, що частину фінансової допомоги від міжнародного співтовариства Україна може отримати ще цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram