ГоловнаЕкономікаФінанси

МВС закрило справу проти банку сина Януковича, - Центр протидії корупції

Слідчий Тимонькін ухвалив рішення закрити справу, яку сам же і починав, розповів активіст

МВС закрило справу проти банку сина Януковича, - Центр протидії корупції
Фото: vidomosti-ua.com

У Міністерстві внутрішніх справ України не знайшли протизаконних дій у тому, що "Всеукраїнський банк розвитку", який пов'язують із сином екс-президента Олександром Януковичем, отримав у 2012-2013 рр. "зарплатні проекти" Податкової служби, МВС та судових управлінь Києва та Донецька.

Про це заявив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Facebook.

За словами Шабуніна, у липні в Шевченківському РУ ГУМВС у Києві підтвердили, що досудове розслідування з приводу ПАТ "ВБР" триває.

"Але внаслідок попереднього розслідування старший слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ МВС Тимонькін Олег Вікторович встановив "відсутність у діях складу кримінального злочину" і прийняв рішення закрити справу, яку сам же і починав розслідувати за спільним зверненням народних депутатів та Центру протидії корупції в березні 2014-го", - написав експерт Реанімаційному пакета реформ.

Шабунін додав, що процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні здійснював прокурор Шевченківського району Києва Дмитро Харченко. "Харченко Дмитро Олександрович теж нічого підозрілого не побачив, тому що постанову про закриття кримінального провадження досі не скасовано", - написав голова Центру протидії корупції.

Нагадаємо, 28 листопада НБУ визнав неплатоспроможними банк сина Януковича і ще два банки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram