ГоловнаСвіт

ВПС Пакистану знищили майже 60 талібів у відповідь на атаку на училище

Пакистанська армія з червня проводить операцію з ліквідації ісламістів

ВПС Пакистану знищили майже 60 талібів у відповідь на атаку на училище
Пакистанский солдат
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 57 бойовиків ісламістського руху "Техрік-і-Талібан Пакистан" було знищено ВПС Пакистану у відповідь на напад ісламістів на школу в Пешаварі.

Про це пише газета Times of India.

Видання, посилаючись на представника армії Пакистану, повідомляє, що пакистанські ВПС завдали в середу 20 авіаударів по бойовиках у районі Хайбер у "зоні племен", що межує з Афганістаном. За словами представника пакистанської армії, збройні сили країни завдали авіаударів після подій у Пешаварі. Повідомляється, що бойовики, які напали на школу, пройшли тренування в таборах ісламістів у Хайбері.

Хайбер - один із семи племінних напівавтономних районів у пакистанській "зоні племен", що межує з Афганістаном. У районі активні різні екстремістські угруповання, зокрема й "Аль-Каїда". У жовтні пакистанська армія для очищення району від бойовиків почала військову операцію "Хайбер-1", завдавши авіаударів по позиціях екстремістів у долинах Тирах і Бара.

Бойовики пакистанського крила терористичного руху "Талібан" - "Техрік-і-Талібан Пакистан" у вівторок захопили школу в Пешаварі на північному заході Пакистану. Внаслідок теракту загинула 141 особа, більшість з яких - учні. Раніше представники талібів заявили, що сподівалися помститися військовим Пакистану, які проводять операції проти сімей бойовиків.

Збройні сили Пакистану заявили 15 червня про початок "універсальної операції" під назвою Зарб-е-Азб (Zarb-e-Azb) проти бойовиків "Аль-Каїди", "Талібану", "Ісламського руху Східного Туркестану" та "Ісламського руху Узбекистану" на території Північного Вазірістану. У спецоперації задіяно близько 30 тисяч пакистанських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram