ГоловнаПолітика

Геращенко назвав спосіб прискорити розслідування справи Майдану

Виконавці повинні здати начальників в обмін на індульгенцію

Геращенко назвав спосіб прискорити розслідування справи Майдану
Фото: nfront.org.ua

Народний депутат від фракції "Народний Фронт" Антон Геращенко вважає, що розслідування злочинів проти мітингувальників на Майдані за статтею про створення злочинної організації дозволить прискорити встановлення винуватців.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці", коментуючи рекомендацію Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів, ухвалену в середу.

Сьогодні злочини проти Майдану розслідують за епізодами, розрізнено.

"Чому важливо було із самого початку порушувати справу саме за ст. 255? Передусім тому, що саме ця стаття Кримінального кодексу відповідає тим злочинам, які вчинив Янукович і його організоване бандформування. А по-друге, що дуже важливо, у цій статті є друга частина, в якій прямо сказано, що поплічника, який співпрацюватиме зі слідством і здасть інших членів злочинної організації, можуть повністю звільнити від відповідальності", - зазначив Геращенко.

"Треба діяти саме так! Так, давати одному-двом злочинцям-виконавцям, гвинтикам, дрібноті індульгенцію, навіть якщо вони скоїли тяжкий злочин. Навіть якщо вони скоїли вбивство. Або принаймні пообіцяти, гарантувати і виконати обіцянку про мінімальну відповідальність. Але нехай вони здадуть своїх начальників, а ті начальники - своїх начальників, а ті - Януковича, Захарченка, Пшонку, Клюєва й інших негідників. Ось так треба розслідувати злочини проти Майдану!" - додав нардеп.

Нагадаємо, 17 грудня Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висунув генпрокуророві Віталію Яремі ультиматум: або він відкриває кримінальне провадження за статтею про створення злочинної організації Віктором Януковичем і його командою, або депутати будуть порушувати питання про його відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram