ГоловнаПолітика

Україна підписала контракт про закупівлю в США антимінометних радарів

Армія отримає радари вже на початку нового року

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма "Укрінмаш", що входить до складу "Укроборонпрому", підписала з американською компанією Defense Technology Inc. контракт на постачання новітніх антимінометних радарів AN/TPQ-49 на замовлення Міністерства оборони України.

Радари, як повідомляється на сайті компанії, нададуть уже на початку нового року.

Антимінометні радари AN/TPQ-49 здатні негайно визначати місце, з якого ведеться вогонь ракетних і артилерійських систем. Діапазон - від 50 метрів до 10 кілометрів. Точність визначення координат ворога - до 75 метрів на відстані 5 кілометрів.

Кількість закуплених радарів не повідомляється.

Зі специфікацією AN/TPQ-49 можна ознайомитися тут.

Фото: srcinc.com

Нагадаємо, наприкінці листопада США доправили в Україну три легкі антимінометні радарні системи. Вони є частиною військового обладнання на 118 млн доларів, яке буде доправлено зі США. Повідомлялося також, що всього таких радарних систем буде надано вже найближчим часом 20 одиниць.

Раніше "Укрінмаш" підписала контракти з французькою Thales Group та американськими виробниками ATN Corp. і Barrett Firearms на постачання сучасного озброєння та військового обладнання для потреб Збройних сил, Служби безпеки та Нацгвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram