ГоловнаПолітика

Порошенко назвав нову дату переговорів у Мінську

Зустріч може відбутися в неділю

Порошенко назвав нову дату переговорів у Мінську
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в Мінську в неділю, 21 грудня.

"Є надія, що в неділю в Мінську відбудеться засідання тристоронньої контактної групи", - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Польщі Броніславом Коморовським у Варшаві, передає Інтерфакс-Україна.

Президент України нагадав, що у вівторок відбулася телефонна розмова у "нормандському форматі", під час якої обговорювалася ситуація на сході України.

"Ключове питання, яке порушувалося, - це виконання підписаних мінського протоколу та мінського меморандуму", - сказав Порошенко.

Зокрема, за його словами, йшлося про звільнення заручників, зокрема української льотчиці, народного депутата Надії Савченко.

"Досягнуто домовленості, що до кінця цього року буде вжито всіх зусиль для звільнення всіх заручників. Досягнуто домовленості про те, що в четвер-п'ятницю відбудеться відеоконференція у форматі тристоронньої контактної групи (для підготовки засідання в Мінську)", - додав він.

Нагадаємо, переговори в Мінську мали відбутися минулого тижня, проте так і не відбулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram