ГоловнаСуспільствоВійна

Модульне містечко в Харкові готове прийняти біженців із Донбасу

Харківське селище модульних будинків здадуть в експлуатацію через пару днів

Модульне містечко в Харкові готове прийняти біженців із Донбасу
Фото: mns.gov.ua

Харківське селище з модульних будиночків для переселенців готове до розселення - його здадуть в експлуатацію до 20 грудня, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

За словами заступника мера Харкова Ігоря Терехова, в селищі завершено монтаж усіх модульних будиночків, підведено всі інженерні комунікації: електропостачання, водопостачання та водовідведення.

"Селище розраховане на проживання 488 осіб, проте охочих оселитися в ньому більше. У місті ведуть реєстр таких людей, але пріоритет під час розселення надаватимуть людям з особливими потребами, багатодітним сім'ям та сім'ям з маленькими дітьми, які народилися в Харкові після переселення матерів", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, модульні будинки прибули в Україну з гуманітарною допомогою з Німеччини. 14 жовтня до Харкова прибули перші 20 вантажівок з гумдопомогою, того самого дня федеральний міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер вручив сертифікати на проживання в селищі з модульних будиночків першим трьом сім'ям переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram