ГоловнаПолітика

Абромавічус вважає Україну найбільш корумпованою державою Європи

Прикладом корупційного монстра міністр назвав власне відомство

Абромавічус вважає Україну найбільш корумпованою державою Європи
Фото: Макс Требухов

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус назвав Україну найбільш корумпованою країною Європи. Таку заяву урядовець зробив в інтерв'ю агентству France-Presse, передає "Німецька хвиля".

На думку Абромавічуса, корупція є однією з головних причин економічних проблем країни.

Міністр зазначив, що знову сформований уряд має намір рішуче боротися із цією проблемою, зокрема за допомогою ЄС та інших світових партнерів. Боротьба з корупцією є однією з головних вимог міжнародних донорів до уряду України, яка хоче отримати додаткову фінансову підтримку.

Абромавічус також заявив, що, незважаючи на ризик зростання безробіття, багато українців вважають радикальні реформи "останнім шансом".

"Якщо не відбудуться реформи, які підсилять нашу економіку, на кону стоятиме суверенітет країни", - сказав Айварас Абромавічус.

Як приклад непомірної бюрократії, яка створює можливості для корупції, Айварас Абромавічус назвав доручене йому міністерство. За його словами, це справжній бюрократичний "монстр" із 1300 співробітниками, який варто докорінно реформувати або навіть просто закрити. Уродженець Литви Айваріс Абромавічус вважає, що бюрократична система вбиває в Україні підприємницький дух.

Нагадаємо, Абромавічус зайняв посаду міністра економіки 2 грудня, того самого дня він отримав українське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram