ГоловнаПолітика

Лавров заявив про право РФ розмістити ядерну зброю в Криму

Керівник російського МЗС зіслався на міжнародне право

Лавров заявив про право РФ розмістити ядерну зброю в Криму
Фото: EPA/UPG

Керівник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Крим ніколи не був "без'ядерною зоною" і РФ має право розміщувати свою ядерну зброю на півострові.

На запитання агентства "Интерфакс", чи може Крим розглядатись як місце для розміщення російської ядерної зброї, Лавров відповів: "Тепер Крим став частиною держави, яка відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) володіє такою зброєю".

"І держава російська має, відповідно до міжнародного права, всі підстави розпоряджатися своїм легітимним ядерним арсеналом відповідно до своїх інтересів і відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань", - підкреслив міністр.

За його словами, Крим ніколи не був "без'ядерною зоною" в міжнародно-правовому сенсі. "Він був частиною України, яка є державою, що не володіє ядерною зброєю", - зазначив міністр.

"Термін "без'ядерна зона" ніколи до Криму не застосовувався. Це термін, який характеризує певну міжнародно-правову домовленість. Є без'ядерні зони в Латинській Америці, в Центральній Азії, у Південно-Східній Азії", - сказав керівник російського МЗС.

Нагадаємо, занепокоєння у зв'язку з мілітаризацією Криму неодноразово висловлювали в керівництві НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram