ГоловнаЕкономікаБізнес

АП підтвердила, що Chevron іде з України

Чалий сподівається, що Кабмін переконає американську компанію

АП підтвердила, що Chevron іде з України
Фото: Макс Левин

Адміністрація президента підтвердила, що Chevron збирається піти з України, відмовившись видобувати сланцевий газ на заході України. Про це повідомив сьогодні заступник голови АП Валерій Чалий, пише РБК-Україна.

"Такі сигнали є. Ми навіть сьогодні розглядали таке питання, і буде проведена робота для того, щоб не втратити такі інфраструктурні проекти. Ми це знаємо, ми працюємо над цим. Сигнали в нас є, але на якомусь етапі... Я, наприклад, не отримував листа особисто, але інформація є", - сказав він.

При цьому він висловив сподівання, що уряд зможе переконати американську компанію. "Я думаю, що в нас ще є можливість, передусім в уряду... Я вважаю, що проекти такого типу за цих умов треба зберігати, якщо це можливо", - заявив Чалий. Нагадаємо, Україна підписала договір про розподіл продукції з Chevron у листопаді минулого року, коли у владі був Віктор Янукович.

Американці повинні були розробляти Олеську газову площу на території Львівської та Івано-Франківської областей. Передбачалося, що Chevron проінвестує $350 млн у розвідку сланцевого газу. При цьому загальні інвестиції у видобуток мусили становити понад $10 млрд. Компанія планувала створити 10-15 тис. робочих місць.

Сьогодні вранці "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді повідомив, що проекту не буде і що американці згортають роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram