ГоловнаЕкономікаБізнес

Chevron відмовився від сланцевого газу в Україні, - джерело

Американська енергетична компанія розірвала договір з урядом

Chevron відмовився від сланцевого газу в Україні, - джерело
Chevron
Фото: novinite.bg

Американська компанія Chevron в односторонньому порядку вийшла з проекту освоєння Олеської газової площі. Джерело в уряді повідомило про це агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Американська нафтогазова компанія Chevron, яка торік підписала з Україною угоду про розподіл продукції з розробки вуглеводнів на Олеській площі, офіційно повідомила уряд про односторонній вихід із цього проекту", - розповів він.

Причиною такого рішення стало те, що Мінфін не виконав у встановлений термін - до 18 листопада - взяті на себе зобов'язання про приведення своїх нормативних актів у відповідність до чинного законодавства України.

Нагадаємо, Україна підписала договір про розділ продукції з Chevron у листопаді минулого року, коли у владі був Віктор Янукович.

Американці мали розробляти Олеську газову площу на території Львівської та Івано-Франківської областей. Передбачали, що Chevron проінвестує $350 млн у розвідку сланцевого газу. При цьому загальні інвестиції у видобуток мусили становити більш ніж $10 млрд. Компанія планувала створити 10-15 тис. робочих місць.

Проти Chevron активно виступала місцева влада, в якій більшість утримує націоналістична партія "Свобода". Повідомляли навіть, що "Свобода" вимагала в Chevron гроші за те, щоб їй дозволили видобувати газ в Україні.

Варто зазначити, що другий сланцевий проект, який повинна здійснювати компанія Shell, практично заморожено через бойові дії на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram