ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив США в підготовці військового перевороту

Венесуельський лідер назвав нові американські санкції безглуздими

Мадуро звинуватив США в підготовці військового перевороту
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Нові санкції Вашингтона проти Каракаса, що забороняють отримання американських віз, покликані спровокувати військовий переворот в Венесуелі.

Про це, як повідомляє агентство AFP, заявив у суботу, 13 грудня, президент Венесуели Ніколас Мадуро.

"Ці санкції є загрозою - вони покликані перевірити на міцність бойовий дух командування наших збройних сил", - сказав Мадуро, виступаючи в Каракасі.

"Ви коли-небудь чули про таке нахабство? Як ніби ми турбувалися про те, як отримати візи в Сполучені Штати. Ідіоти!", - обурився венесуельський лідер.

Мадуро також звинуватив посольство США у Венесуелі в змові з метою його повалення. За його словами, задум змовників полягав у тому, щоб завдати авіаудари по Каракасу за допомогою літака ВПС Венесуели. "Змовники намагалися викрасти літак або скористатися іншим літаком з венесуельськими розпізнавальними знаками. Метою номер один був удар по (державному телеканалу) Telesur, потім міністерство оборони, а потім президентський палац", - заявив президент.

8 грудня Сенат США затвердив законопроект, що забороняє видачу віз венесуельським чиновникам, причетним до порушень прав людини під час заворушень у Венесуелі на початку 2014 року. У Білому домі висловилися на підтримку документа.

Нагадаємо, що Мадуро вже не раз звинувачував США в причетності до заворушень у Венесуелі і співпраці з місцевою опозицією в спробі повалити чинну владу, в тому числі шляхом вбивства венесуельського лідера. Окрім того, президент Боліваріанської республіки неодноразово виступав на підтримку Росії і звинувачував США в нападках на Москву в конфлікті навколо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram