ГоловнаПолітика

Порошенко надав громадянство Згуладзе

Колишня грузинська чиновниця буде викорінювати "совок" із МВС

Президент Петро Порошенко надав громадянство грузинці Еці Згуладзе, яка стане першою заступницею міністра внутрішніх справ України.

Про це він повідомив через твіттер.

Зараз голова МВС має чотирьох заступників: Сергій Чеботар, Сергій Яровий, Віталій Сакал і Тигрян Авакян.

"Я дуже розраховую на вас, на те, що ваша унікальна роль в уряді дозволить реформувати систему Міністерства внутрішніх справ радянського типу в європейську систему МВС. Я дуже сподіваюся, що після реформ українські інспектори ДАІ не будуть брати хабарі, як це вдалося зробити в Грузії, ми зможемо налагодити ефективну роботу МРЕВ, зокрема технічні огляди, забезпечити прозорість роботи внутрішньої безпеки", - заявив президент Згуладзе, повідомляє прес-служба президента.

Катерина (Ека) Згуладзе раніше виконувала обов'язки міністра внутрішніх справ Грузії. Її призначили на посаду заступниці голови МВС Грузії 2006 року у віці 26 років. Реформувала правоохоронні органи, боролася з корупцією. Після того, як міністр внутрішніх справ Бачо Ахалая пішов у відставку, Згуладзе виконувала обов'язки керівника МВС до приходу до влади нового прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі.

Зараз в уряді вже працюють три іноземці, які отримали українське громадянство. Це міністр економіки, уродженець Литви Айварас Абромавічус, грузин Олександр Квіташвілі з Міністерства охорони здоров'я, а також американка українського походження Наталія Яресько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram