ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН надасть $1,6 млн для переселенців з Донбасу

Продукти харчування та речі отримають понад 50 тисяч осіб

ООН надасть $1,6 млн для переселенців з Донбасу

ООН надасть 1,6 млн дол. для найбільш нужденних переселенців з Донбасу.

Про це повідомили представники Програми розвитку ООН в Україні, передає прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Гуманітарну допомогу до 1 600 000 доларів США буде надано найбільш нужденним переселенцям з Донбасу. Діяльність гуманітарного проекту поширюється на області, де перебуває найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, а саме: Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська та Полтавська області, а також підконтрольні українській владі території Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Головне завдання програми ООН - забезпечити адресність надання допомоги, тобто щоб її отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди, особи похилого віку та ті, кому необхідне особливе медичне забезпечення, вагітні жінки, бездомні тощо.

Представники ПРООН поінформували, що до складу гуманітарної допомоги входять продуктові набори (60 тис. шт.), набори теплого одягу для дорослих (10 тис. шт.), набори теплого одягу для дітей (10 тис. шт.) та набори постільної білизни й ковдри (15 тис. шт.). Усі товари українського виробництва. Їх передбачається роздати вже наприкінці грудня і в січні.

Загалом же продукти харчування та речі отримають, за попередніми підрахунками, понад 50 тис. чоловік.

Нагадаємо, ЄС виділив 63 тис. євро допомоги для українських біженців у Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram