ГоловнаЕкономікаБізнес

Кримський "Епіцентр" платить податки Росії

Гендиректор компанії "Епіцентр К" Петро Михайлишин заперечує те, що "Епіцентр" здійснює діяльність у Криму

Кримський "Епіцентр" платить податки Росії
Фото: novynar.com.ua

У Сімферополі та Севастополі будівельні гіпермаркети "Епіцентр" і "Нова лінія" працюють відповідно до російського законодавства, а отже - платять податки в російський бюджет.

Про це йдеться у розслідуванні Максима Савчука у програмі "Схеми" - спільного телевізійного проекту "Радіо Свобода" і "Першого національного".

У квітні в реєстрі юридичних осіб Федеральної податкової служби Росії з'явилося ТОВ "Новацентр К". Юридична адреса - Сімферополь, проспект Перемоги, 245. Це адреса одного з гіпермаркетів "Епіцентр" у Криму. Російська фірма "Новацентр К" займається торгівлею будівельними матеріалами в гіпермаркетах "Епіцентр" у Сімферополі, Севастополі та кримських гіпермаркетах "Нова лінія".

Журналісти стверджують, що російська фірма "Новацентр К" пов'язана з українською мережею гіпермаркетів "Епіцентр К". Ця мережа, як і "Нова лінія", що належить екс-регіоналу Олександру Герезі і колишньому секретареві Київради Галині Герезі.

Генеральним директором ТОВ "Новацентр К" є Юрій Носач. У деяких резюме в інтернеті він зазначений як комерційний директор українського "Епіцентру". Та й на своїй сторінці в мережі Facebook Носач ще не встиг змінити місце роботи.

Коли журналісти «Схем» зателефонували у відділ персоналу "Новацентр К", там повідомили, що українська компанія "Епіцентр К" "просто перереєструвалася", "була "Епіцентр", а стала "Новацентр".

Журналісти також знайшли документи, які підтверджують зв'язок між "Епіцентр К" і "Новацентр К". Це акт перевірки ТОВ "Алмера" Державною податковою інспекцією у Дніпровському районі Києва. Ця фірма, як йдеться в документі, купувала товари в "Епіцентр К", а продавала в "Новацентр К". Причому "Епіцентр К" продавав багато товарів, зазначають податківці, за істотно заниженими цінами - по копійці. "Враховуючи вищевикладене встановлені непоодинокі факти ймовірного заниження податкового зобов'язання ТОВ "Епіцентр К" за травень 2014", - сказано в акті.

Фото: Радио Свобода

Зате генеральний директор "Епіцентр К" Петро Михайлишин заперечує те, що "Епіцентр" здійснює діяльність у Криму. "На жаль, з того часу як Крим відійшов від України реально, ми зупинили... "Епіцентр" зупинив свою роботу. Ми здаємо будівлі - оскільки вони є власністю "Епіцентру" - ми здаємо їх в оренду операційній компанії, яка здійснює торговельну діяльність. А "Епіцентр" зупинив свою роботу", - зазначив він.

Нагадаємо, у квітні псевдопрем’єр Криму Аксьонов заборонив кримським бізнесменам платити податки в Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram