ГоловнаСвіт

НАТО перехопило шість російських бомбардувальників над Балтикою

За останні три дні Альянс тричі піднімав винищувачі на перехоплення російських літаків

НАТО перехопило шість російських бомбардувальників над Балтикою
Ту-95
Фото: Википедия

Португальські винищувачі F-16, що беруть участь у повітряній місії НАТО, у вівторок, 9 грудня, перехопили над Балтійським морем шість російських бомбардувальників.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на прес-секретаря Альянсу Оану Лунгеску.

За словами Лунгеску, португальські винищувачі перехопили чотири стратегічні бомбардувальники Ту-95 і два надзвукові бомбардувальники Ту-22М у міжнародному повітряному просторі.

Представник НАТО зазначила, що більшість перехоплень над Балтійським морем уже стали "звичайною справою", але конкретно цей випадок демонструє "високий рівень активності Росії".

"Така активність може стати фактором дестабілізації та потенційно небезпечна, якщо і надалі не зважати на міжнародні стандарти", - наголосила Лунгеску.

Раніше, 7 грудня, НАТО двічі піднімало свої винищувачі на перехоплення російських бомбардувальників над Балтійським морем. У першому випадку над Балтикою помітили чотири бомбардувальники Ту-95 і два Ту-22, до яких направили винищувачі F-16. У другому випадку винищувачі CF-188 підняли навперейми трьом пасажирським літакам Ту-134 і одному транспортникові Ан-72. Зазначають, що перший інцидент стався над нейтральними водами в районі морського кордону Латвії.

Нагадаємо, 9 грудня повідомляли, що ЄС розслідує активність ВПС РФ у своєму повітряному просторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram