ГоловнаСуспільствоЖиття

Діти полоненого бійця "Донбасу" просили Президента звільнити їхнього батька

Сім'ї добровольців стурбовані тим, що обмін полоненими не просувається

Дружина бійця полку "Донбас", якмй уже понад 100 днів перебуває в полоні, з маленькими дітьми приїхала до Києва під Адміністрацію президента на вул. Банкову, щоб просити про звільнення її чоловіка. Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця події.

Чоловік Світлани потрапив у полон разом із сотнею товаришів по службі під час виходу українських підрозділів з "іловайського котла" в кінці серпня. З того часу лише кілька добровольців "Донбасу" повернулися додому внаслідок обміну полоненими. Бойовики використовують полонених для відновлювальних робіт на територіях, контрольованих ДНР.

Зрозумівши, що на прохання дорослих прискорити звільнення "донбасівців" українська влада не реагує, Світлана вирішила залучити дітей.

"Спочатку мій син писав звернення - на нього ми не отримали відповіді. І ось вирішили приїхати, прямо стати під апаратом президента. Цього разу донька маленька написала листа, щоб президент став Дідом Морозом і зробив подарунок - повернув тата додому", - сказала жінка в коментарі LB.ua.

Її підтримують дружини інших полонених добровольців, які постійно спілкуються між собою, разом збирають посилки з гуманітаркою і медикаментами для чоловіків.

Представники АП, які вийшли до Світлани та її дітей, не змогли дати відповідь про те, коли відновляться переговори про повернення бійців "Донбасу" з полону.

"Жодних конкретних обіцянок, планів дій, що буде далі - ми не почули. Нічого нового, просто фрази, як важко звільняти і що в усьому винні ДНР і терористи", - сказала жінка.

Вона та інші родички полонених мають намір продовжити пікетування Адміністрації президента доти, доки питання звільнення добровольців не буде вирішуватися ефективно.

"Подивимося, як Президент поставиться до того, що його пікетують діти військовополонених. Я думаю, це не найкраща для його іміджу ситуація", - сказала Світлана.

Як повідомлялося, бойовики на сході України утримують в полоні 703 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram