ГоловнаСвіт

Китайських чиновників викрили в розкраданні лотерейних фондів

2014 року в КНР продали лотерейних білетів на $50 млрд

Китайських чиновників викрили в розкраданні лотерейних фондів
Фото: fk-rostselmash.ru

Державне ревізійне управління Китаю (National Audit Office) виявило, що чиновники витрачають гроші, виручені від продажу лотерейних білетів, на придбання будинків, машин і предметів розкоші.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Як зазначає видання, ці кошти були призначені для виплати пенсій, медичних страховок і допомоги з безробіття. Так, колишній голова центру продажу лотерейних білетів у місті Циндао Ван Цзенсянь (Wang Zengxian) витратив 20 млн юанів ($3,25 млн) на придбання яхти.

Як повідомляє Синьхуа, в провінції Хубей гроші з лотерейних фондів витратили на будівництво офісних будівель і зарплату співробітників.

За 20 років у Китаї значно зріс продаж спортивних лотерейних білетів, сягнувши понад 700 млрд юанів ($114 млрд). Цього року лотерейних білетів продали на 312 млрд юанів ($50 млрд).

Очільник КНР із кінця 2012 року Сі Цзіньпін зробив боротьбу з корупцією одним зі своїх головних пріоритетів. Передусім викорінення хабарництва серед офіційних осіб і підвищення авторитету владної Комуністичної партії серед населення. Зараз у Китаї під слідством перебувають десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram