ГоловнаЕкономікаБізнес

Інтернет-магазин Sokol.ua обшукали у справі про ухилення від податків

Фіскальна служба розкрила схему, за якою магазин не платив до бюджету

Інтернет-магазин Sokol.ua обшукали у справі про ухилення від податків
Фото: liga.net

Головне управління Державної фіскальної службиб в Києві на підставі постанов Подільського райсуду одночасно провело три обшуки в приміщеннях, які використовувалися одним з відомих інтернет-магазинів.

Про це повідомляє прес-служба ДФС. Видання AIN.UA уточнює, що йдеться про інтернет-магазин Sokol.ua, а обшуки проводилися 4 грудня.

Згідно з повідомленням ДФС обшуки проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (Ухилення від сплати до бюджету податків в особливо великих розмірах).

Під час обшуків вилучено понад 1 мільйон гривень готівкою, понад 38 тисяч доларів (понад 640 тисяч гривень за поточним курсом), фінансово-господарські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, а також встановлена побутова техніка і електроніка на загальну суму понад 20 мільйонів гривень, на яку нема документів про законність походження.

Схему діяльності цього інтернет-магазину було організовано так: з метою ухилення від сплати податків до бюджету побутова техніка і електроніка завозилися на територію України або за заниженими цінами, або взагалі поза митним контролем, а згодом за документами змінювали кількох власників і вже за ринковими цінами реалізовувалися покупцям.

"Не дивно, що під час цих метаморфоз вартість товару збільшувалася таким чином, що і після їх реалізації податки в бюджет сплачувалися мінімальні, адже весь прибуток акумулювався на підконтрольних СГД з ознаками "фіктивності", які апріорі державну скарбницю поповнюють", - підсумували в ДФС.

Нагадаємо, інтернет-магазин Sokol.ua зазнавав обшуків з боку силовиків навесні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram