ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про готовність розпочати децентралізацію

Глава держави висловився про місцеве самоврядування

Порошенко заявив про готовність розпочати децентралізацію
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко привітав працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом, яке відзначається щорічно 7 грудня, і заявив про готовність розпочати процес децентралізації влади. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні громади хочуть жити по-новому і мати більше можливостей. Ми готові розпочати процес децентралізації влади. Необхідність таких змін є особливо актуальною з наближенням виборів сільських, селищних, міських голів та депутатів місцевих рад. Але обрані громадами представники повинні бути готовими отримати разом із широкими повноваженнями і відповідальність за життєдіяльність та розвиток територій", - сказано в привітанні.

За словами президента, саме від сумлінності, ініціативності та активності працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад залежить рівень стандартів організації управління в містах, селах і селищах, якість виконання зобов'язань, забезпечення самостійності і дотримання принципу самоврядування громад.

"Заможні громади - це запорука процвітаючої єдиної України. Бажаю громадам бути успішними та ефективними, а працівникам органів місцевого самоврядування - завжди діяти в інтересах людей", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, новим міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України напередодні призначили Геннадія Зубка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram