ГоловнаПолітика

Люди, які захопили Вінницьку ОДА, зажадали звільнити губернатора

Учасники конфлікту у Вінниці поклали відповідальність одне на одного

Люди, які захопили Вінницьку ОДА, зажадали звільнити губернатора
Пресс-конференция в ВОГА. Свитко - в костюме. Хорт - крайний слева
Фото: myvin.com.ua

Прихильники голови Вінницької облради Сергія Світка, які сьогодні захопили обласну держадміністрацію, зажадали звільнити губернатора Анатолія Олійника.

Про це вони сказали на прес-конференції, яка відбулася в будівлі адміністрації, пише "Моя Вінниця".

"Ми думаємо, що до понеділка президент ухвалить правильне рішення", - заявив Юрій Павленко (Хорт), відомий як колишній голова вінницької осередку Соціал-Національної асамблеї. Світко ж поклав відповідальність за сьогоднішні події на Олійника.

"Маю припущення, що вказівку не пускати в зал громадськість і побиття міліцією дав губернатор Анатолій Олійник", - цитує Світка Gazeta.ua.

На його думку, у штурмі ОДА брали участь "тітушки" колишнього мера, а нині спікера Володимира Гройсмана.

О 17:00 площа перед облдержадміністрацією вже була порожня, а всередині будівлі залишилося лише кілька людей, пише "Вінниця.Дейлі".

Нагадаємо, що сам Олійник заявив, що сьогоднішній штурм організували російські спецслужби. За словами губернатора, якщо будівлю облради й ОДА не буде звільнено, "влада змушена буде відновити законність і правопорядок усіма доступними методами".

На сесії в суботу мали розглядати відставку Світка. Щоб цього не допустити, під облрадою зібрався мітинг. Активісти прорвалися в приміщення облради, депутати розбіглися. Сім правоохоронців і один активіст постраждали під час бійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram