ГоловнаЕкономікаДержава

Росія пропустила в Україну 50 тисяч тонн вугілля

Міненерго повідомило про відновлення імпорту вугілля з РФ

Росія пропустила в Україну 50 тисяч тонн вугілля
Фото: Макс Левин

Росія пропустила в Україну вагони з вугіллям, які кілька днів блокувала на кордоні. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вуглепрому.

"Постачання вугілля на ТЕС відновлено. Українські ТЕС поповнюються запасами вугілля. Вагони з близько 50 тис. тонн вугілля вже прямують до теплоелектростанцій для потреб енергосистеми. Варто зазначити, що це вугілля, яке протягом декількох днів було заблоковане на кордоні з РФ", - йдеться в повідомленні відомства.

Міненерго також нагадало, що в п'ятницю ввечері під'єднали до мережі енергоблок №3 Запорізької АЕС. Зараз на ЗАЕС працюють 5 енергоблоків. Сумарна потужність генераторів становить 4670 МВт.

Нагадаємо, що через дефіцит вугілля на ТЕС та позапланову зупинку третього енергоблоку ЗАЕС в Україні весь минулий тиждень віялово вимикали світло. Міністр енергетики Володимир Демчишин напередодні заявив, що дефіцит енергосистеми країни перевищив 10%.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. Із них сім - на вугіллі дефіцитної антрацитної групи "А" і "Т". Це переважно ТЕС на сході та в центрі країни: Трипільська, Придніпровська, Криворізька, Запорізька, Зміївська, Луганська і Старобешівська. Решта працюють на газовому вугіллі, якого видобувають достатньо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram