ГоловнаПолітика

Міністерство інформполітики необхідне лише на час військової агресії, - Стець

Необхідність створення нового відомства міністр пояснює "безпорадністю" нинішніх органів

Міністерство інформполітики необхідне лише на час військової агресії, - Стець
Фото: Макс Левин

Міністерство інформаційної політики необхідне лише на час військової агресії, а після її закінчення потреб у цьому відомстві не буде.

Таку думку висловив міністр інформаційної політики Юрій Стець в інтерв'ю виданню "Телекритика".

"Це міністерство запропонували як кальку міністерств, які були у Великобританії, США, Франції під час військових дій. Я вважаю, що це МІП потрібне тільки на час військової агресії, а після її закінчення воно нам не знадобиться", - говорить Стець.

На думку міністра, за цей час можна схвалити і впровадити концепцію інформаційної безпеки та налагодити внутрішні комунікації між усіма органами влади.

"Коли військова агресія зійде нанівець, не буде сенсу в цьому міністерстві", - зазначає він.

Необхідність створення нового відомства, яке займатиметься інформаційною політикою, Стець пояснює "безпорадністю" нинішніх органів.

За словами голови Мінінформполітики, зараз існують декілька регуляторів, дорадчих органів та органів контролю, які займаються інформаційною політикою. Однак вони безпорадні, оскільки РНБО, наприклад, є дорадчим консультативним органом Президента, який виключно дає поради ,як діяти, а не проводить державну інформаційну політику, а Нацрада - регулятор виключно телерадіоефіру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram