ГоловнаЕкономікаДержава

Дефіцит енергосистеми України перевищив 10%

20 енергоблоків ТЕС перебувають на ремонті

Дефіцит енергосистеми України перевищив 10%

У пікові періоди споживання дефіцит потужності енергетичної системи України становить 3000 МВт. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"У системі нам в піки не вистачає 3000 МВт. Взагалі ми використовуємо 26000 МВт, це трошки більше як 10%", - сказав міністр.

За його словами, зараз близько 20 енергоблоків ТЕС перебувають на ремонті, їх загальна потужність становить приблизно 4000 МВт. Крім того, не працюють три атомні енергоблоки по 1000 МВт кожний, повідомляється на сайті "Енергоатому". Один з них запустять сьогодні, але ще один відключать від мережі на ЮУАЕС.

Міністр також повідомив, що уряд вирішив продовжити ще на місяць надзвичайні заходи на ринку електроенергії. "На сьогоднішньому засіданні Кабміну було погоджено. Постанову не підписано ще, але було прийняте протокольне рішення, що цю постанову буде продовжено", - сказав він.

Нагадаємо, 2 грудня "Укренерго" заявило, що споживання електроенергії в Україні перевищило 25 200 МВт, і навіть всі задіяні генеруючі потужності не дозволяють покрити дефіцит 3000-3500 МВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram