ГоловнаСвіт

Генпрокурор США визнав надмірне застосування сили поліцією Клівленда

Влада Клівленда вирішила реформувати місцеву поліцію

Генпрокурор США визнав надмірне застосування сили поліцією Клівленда
Эрик Холдер
Фото: EPA/UPG

Поліція міста Клівленда (штат Огайо, США), де поліцейський застрелив 12-річного чорношкірого хлопчика, надміру застосовує силу, порушуючи Конституцію США.

Про це заявив у четвер, 4 грудня, голова мін'юсту США, генпрокурор Ерік Холдер, повідомляє ABC News.

За результатами розслідування майже 600 "тривожних фактів застосування сили" з 2010-го по 2013 рік "ми вирішили, що є достатні підстави вважати, що департамент поліції Клівленда практикує надмірне застосування сили", сказав Холдер.

На думку генпрокурора, така ситуація склалася в результаті "системних недоліків". Серед них: недостатні заходи з навчання та спорядження поліції, а також недостатньо активне спілкування з громадянами.

Влада Клівленда, за словами Холдера, визнала наявність проблеми і вирішила розпочати реформи в департаменті поліції. "Ми розуміємо, що прогрес, якого ми прагнемо, не реалізується відразу", - сказав генпрокурор. При цьому він висловив упевненість, що реформи дозволять "підвищити професійну підготовку поліцейських і забезпечити їх ресурсами, щоб вони могли виконувати свою роботу ефективно та безпечно".

23 листопада в Клівленді помер 12-річний хлопчик, у якого правоохоронець вистрілив після того, як той відмовився прибрати зовні практично аналогічний справжньому пістолет для страйкболу. Загибель підлітка, а також рішення журі присяжних у справі про вбивство у Фергюсоні поліцейським темношкірого Майкла Брауна спричинили масові протести у Клівленді. Минулого тижня сотні людей заблокували на знак протесту місцеву автостраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram