ГоловнаКультура

Відомий американський філософ на лекції в Києві розповість про "кінець політики"

Ганс Ульріх Гумбрехт прочитає лекцію про "кінець політики" і "зникнення історії"

Відомий американський філософ на лекції в Києві розповість про "кінець політики"
Фото: Центр визуальной культуры

9 грудня у Центрі візуальної культури відбудеться лекція відомого американського філософа та історика культури Ганса Ульріха Гумбрехта.

Про це повідомляють організатори події.

На думку Гумбрехта, щоби зрозуміти сьогоднішнє занепокоєння "кінцем політики", слід, насамперед, звернутися до історії самого поняття "історії" і пов'язаного з ним способу мислення. У своїй лекції філософ представить новий підхід до розуміння сучасності, який виходить за рамки традиційних історичних наративів і дозволяє представити постісторичне і постполітичне вирішення проблем, які давно нас турбують.

Ганс Ульріх Гумбрехт - американський філософ, історик культури і теоретик літератури, професор Стенфордського університету. Відомий як автор книг "1926", "Виробництво присутності: що може передати значення", а також численних текстів на тему західної філософської традиції і практики гуманітарного знання. Гумбрехт займається дослідженням медіа і масової культури, проблемами естетики та епістемології у повсякденному житті, історією європейських літератур. Українською мовою видана його книга "Похвала спортивній красі".

Лекція розпочнеться о 19:00. Робоча мова - англійська. Вхід вільний.

Нагадаємо, в Центрі візуальної культури сьогодні стартує дискусійна програма "Між революцією і війною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram