ГоловнаСуспільствоВійна

У Харкові помер поранений сепаратистами громадянин Польщі

Поляк жив у Донецьку багато років і був одружений з українкою

У Харкові помер поранений сепаратистами громадянин Польщі
Фото: sbu.gov.ua

У харківському шпиталі помер громадянин Польщі, якого поранили в Донецьку сепаратисти. Про це повідомляє РАР із посиланням на прес-секретаря польського міністерства закордонних справ Марчина Войчеховського.

Чоловік потрапив до шпиталю з кульовим пораненням. Інцидент стався 1 грудня в Донецьку. За даними сайту 62.ua, в автомобіль поляка врізалася машина з п'яними сепаратистами. Після зіткнення терористи вискочили з машини і відкрили вогонь по полякові: чоловікові ампутували ногу, але, зрештою, врятувати його життя не вдалося.

Поляк мешкав у Донецьку багато років, був одружений з українкою й не мав наміру полишати місто через обстріли.

"Після ДТП почалася сварка. Сепаратисти вистрілили в поляка, якого перевезли до лікарні в Харкові. На жаль, лікарі від самого початку не давали великих шансів на те, що він виживе. У результаті поранення польський громадянин помер", - сказав Войчеховський.

Войчеховський повідомив, що в регіоні бойових дій на Донбасі перебувають кілька десятків громадян Польщі, і наголосив, що МЗС РП офіційно неодноразово закликало поляків покинути цю територію через загрозу для життя.

Войчеховський запевнив, що польська влада готова допомогти всім охочим повернутися в Польщу.

Нагадаємо, за даними ООН, у зоні бойових дії на сході України від початку конфлікту загинули більш ніж 4,3 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram