ГоловнаПолітика

З Кремля звільнилися куратори ДНР і ЛНР

"Незрозуміло, хто у Суркова взагалі зараз займається Україною"

З Кремля звільнилися куратори ДНР і ЛНР

З кремлівського підрозділу, який займається російською політикою щодо ДНР і ЛНР, вільнилася низка чиновників.

Про це пише російське видання "Ведомости".

З управління соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, яке курирує помічник президента Владислав Сурков, звільнилися за власним бажанням Борис Рапопорт (він зокрема займався політичною частиною роботи з Донецькою та Луганською народними республіками) і трохи раніше Володимир Авдєєнко, який обіймав посаду директора департаменту та курирував економічну складову відносин з ДНР і ЛНР.

Як можливі причини звільнення обох чиновників джерела "Ведомостей" називають прагнення "трошки розвантажитися": "Ситуація непроста, і на даний момент просто немає залізного плану виходу з кризи, працювати в таких умовах непросто".

Начальник управління Олег Говорун продовжує працювати, але, крім Рапопорта і Авдєєнка, за останні кілька місяців управління покинули близько п'яти-шести рядових співробітників, пише видання. "Незрозуміло, хто у Суркова взагалі зараз займається Україною", - резюмував один зі співрозмовників.

На місце, що стало вакантним після того, як пішов Рапопорт, за даними газети, може бути призначено Ігоря Удовиченка, який працював у 2011 році заступником начальника управління з внутрішньої політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram