ГоловнаПолітика

КС попросили оцінити ухвалений за Януковича закон про референдум

Коаліція готує новий закон

КС попросили оцінити ухвалений за Януковича закон про референдум
Фото: EPA/UPG

Народні депутати з фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч" і "Батьківщина", а також позафракційні депутати та активісти "реанімаційного пакету реформ" передали Конституційному Суду України конституційне подання про невідповідність закону про всеукраїнський референдум Конституції.

"Під поданням поставили підписи 57 народних депутатів, які представляють чотири фракції, що входять у коаліцію", - повідомив журналістів народний депутат фракції "Батьківщина" Іван Крулько, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами народного депутата від БПП Світлани Заліщук, в коаліції вже готують новий законопроект про всеукраїнський референдум. Робочу групу очолює відомий правознавець Володимир Шаповал. "Ця група вже підготувала текст законопроекту, написаний у дусі європейських стандартів проведення референдумів і повністю відповідає Конституції України", - підкреслила Заліщук.

Нагадаємо, 6 листопада 2012 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про всеукраїнський референдум". Одним з головних нововведень документа стало позбавлення народних депутатів права затверджувати результати конституційних референдумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram