ГоловнаПолітика

Арбузов заявив, що не знімав грошей зі своїх рахунків (оновлено)

Колишній чиновник заявив про політичне переслідування проти нього

Арбузов заявив, що не знімав грошей зі своїх рахунків (оновлено)
Фото: стоп-кадр видеорлика LB.ua

Колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що не знімав грошей зі своїх рахунків, коли їх тимчасово розблокував Печерський райсуд Києва. Про це повідомила його прес-служба агентство УНН.

"Жодних дій з рахунками я не проводив і не збирався. Я впевнений, що всі безпідставні звинувачення проти мене найближчим часом знімуть. Тому чекаю на справедливе і законне рішення. Крім того, повідомляю, що в Україні я не буваю, оскільки вважаю, що проти мене розпочато політичне переслідування", - заявив колишній чиновник.

Арбузов сподівається, що незабаром арештоване майно повернуть йому як законному власнику.

Згодом перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Святослав Лаганяк на прес-конференції підтвердив, що грошей з рахунків не знімали, повідомляє РБК-Україна.

"За інформацією Державної служби фінансового моніторингу, за період із п'ятниці по понеділок, тобто з 21 до 24 листопада, жодна копійка з арештованих раніше рахунків не знята. Тобто всі грошові кошти, які були арештовані до 21 листопада 2014 року, сьогодні залишаються на рахунках, на які накладено арешт. Тож витоку або незаконного виведення коштів із зазначених рахунків не відбулося", - заявив Лаганяк.

За його словами, всі рахунки знаходяться в Україні. Також, крім рахунків, арештовано майно на суму понад 16 млрд грн. За словами Лаганяк, зараз Арбузов перебуває у процесуальному статусі підозрюваного.

Нагадаємо, вранці 29 листопада стало відомо, що банківські рахунки Арбузова та його дружини Ірини розблокував Печерський суд. Це сталося 21 листопада. Але вже 24 листопада на вимогу Генпрокуратури їх знову арештували. У прокуратурі заявили, що законність дій судді В'ячеслава Підпалого, який знімав арешт із рахунків Арбузова, розслідують.

З 23 травня Арбузов перебуває в розшуку за підозрою в розтраті 117 мільйонів гривень з бюджету на телеканал БТБ. У жовтні стало відомо також про те, що розпочато кримінальне провадження щодо махінацій в НБУ за часів Арбузова. Імен підозрюваних у цій справі не називали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram