ГоловнаПолітика

Регламентний комітет ВРУ дістанеться Опозиційному блоку, - ЗМІ

Блок Порошенка отримає 11 комітетів

Регламентний комітет ВРУ дістанеться Опозиційному блоку, - ЗМІ
Депутаты от ОБ в Раде нового созыва
Фото: Макс Требухов

Фракції у Верховній Раді станом на 29 листопада досягли домовленостей щодо розподілу парламентських комітетів, повідомляє "Українська правда" з посиланням на інформовані джерела в БПП.

За даними видання, "Блок Петра Порошенка" отримає представництво в комітетах правової політики, з питань податкової та митної політики, АПК, транспорту, екології, з питань бюджету, з охорони здоров'я, в комітеті закордонних справ (або - євроінтеграції), з питань культури і духовності, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму.

Фракції партії "Народний фронт" дістануться комітети з питань нацбезпеки і оборони, з питань ПЕК, економічної політики, з питань соцполітики та праці, антикорупційний, з питань свободи слова, а також науки та освіти.

За даними джерела, представники "Самопомічі" очолять комітети інформатизації та інформаційних технологій, комітет закордонних справ (або - євроінтеграції). Як варіант - "Самопоміч" відмовиться від одного з комітетів в обмін на висунення своєї кандидатури на пост віце-спікера.

"Батьківщина" має намір делегувати свого представника до комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, фракція Олега Ляшка - в комітет з питань промполітики і комітет держбудівництва і місцевого самоврядування, або ж відмовитися від одного з комітетів з правом отримати місце віце-спікера.

Група під керівництвом Віталія Хомутинніка "Економічний розвиток" претендує на комітет з питань фінансів і банківської діяльності.

Представники "Опозиційного блоку" мають намір очолити регламентний комітет і комітет з питань прав людини, нацменшин і межнаціональних відносин.

При цьому, за даними видання, рішення щодо Вадима Рабіновича (представник "Опозиційного блоку") скасовано: раніше повідомляли, що він може очолити комітет з питань свободи слова.

Як повідомляли раніше, колишній заступник губернатора Дніпропетровської області, народний депутат Борис Філатов передумав вступати у фракцію БПП через присутність у ній Вадима Нестеренка і непорозуміння з керівництвом фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram